BÅTBRANSJEFORBUNDET I NORGE

Båtparken fornyes

Båtparken fornyes

02.04.2019

Pressemelding fra Norboat

Båtfolket vil ha nytt

Fortsatt stor import av båter for påhengsmotor. Markedet for fritidsbåter er tilbake etter finanskrisen. Også i fjor ble det en økning for båter mellom 4 og 9 meter. På Finn.no har det ikke vært flere båter til salgs siden 2012. Båtparken i Norge har en høy gjennomsnittsalder, men nå ser vi at folk ønsker nye modeller, sier Leif Bergaas i bransjeforbundet Norboat.

NORBOAT – Båtbransjeforbundet i Norge - representerer den norske fritidsbåtbransjen. Norboats hovedmål er å skape best mulige rammebetingelser for båtbransje og båtliv med utgangspunkt i et trygt båteierskap.

Norge er et stort båtland med nærmere 1 million fritidsbåter. Ifølge Båtlivs-undersøkelsen 2018 er det båter mellom 4 - 9 meter som er de mest populære. I fjor ble det importert 6837 slike båter mot 6714 i 2017, ref. SSB. Her er det påhengs-motor som hovedsakelig er fremdriftsmotor. Dette er det største segmentet i Norge og populære modeller er Daycruisere, Skjærgårdsjeeper, BowRider og Pilothouse. Vi ser også at markedet for RIB båter vokser. Båtene brukes mest til dagsturer, fiske, vannsport og kystliv.

 

Sjøen for alle

Stor økning på Finn.no - vil ha nye modeller

Fra Finn.no viser statistikken at det var over 13.000 båter til salgs i fjor sommer, det meste siden 2013. I vinter har det vært over 5.000 båter ute til salgs, det meste siden 2012.

- Båtparken har blitt eldre på grunn av finanskrisen, men nå ser vi at folk er på jakt etter nye modeller og nye løsninger. Økningen fra Finn.no har vi merket på et svært godt forhåndssalg i vinter hos flere forhandlere sier Leif Bergaas.

Sjøen for Alle - Båtmesse som speiler det norske markedet

På onsdag åpner båtmessen Sjøen for alle på Lillestrøm. Messen varer fra 20-24 mars. Dette er Norges største innendørs båtmesse med over 250 utstillere, 300 båter og hundrevis av utstyrsnyheter fordelt på 5 haller og 30 000 m2.

-Årets messe speiler den norske båtinteressen for båter mellom 4 og 9 meter. Når 80 prosent av båtene som stilles ut er i dette segmentet, og det er ingen andre steder man kan få samme oversikt over hva som finnes av båter og nyheter i markedet, sier Leif Bergaas.

Leif Bergaas, daglig leder. Telefon: +47 900 17 900.
E-postadresse: bergaas@norboat.no