BÅTBRANSJEFORBUNDET I NORGE

Rekordstort forhåndssalg

Rekordstort forhåndssalg

02.04.2019

av båter før årets sesong

Gikk tom for båter

Med fjorårets varme sommer i minne og årets milde vinter på hell melder forhandlere om rekordstort forhåndssalg. – Jeg tror ikke båtinteressen har ikke vært større siden før finanskrisen, sier Leif Bergaas i bransjeforbundet Norboat.

-En ringerunde blant våre medlemmer viser at våren har kommet tidlig og at båtsesongen allerede er godt i gang. Flere melder om godt salg allerede, og optimismen er stor. Fjorårets varme sommer tror jeg gjorde at mange ønsker å feriere i Norge og nyte båtlivet her hjemme, sier Bergaas.

For forhandleren Grimstad Bådsenter ble 2018 sesongen veldig god med en omsetningsvekst på hele 25 millioner.

-Vi hadde i fjor i en økning på 25 millioner kroner og har nå en årsomsetning på 260 mill. kr. Før sommerferien startet i fjor var vi helt tom for båter – alt var solgt og levert. Heldigvis klarte vi å fremskaffe ytterligere noen båter fra fabrikkene for å dekke den store etterspørselen, sier daglig leder Anders Topland i Grimstad Bådsenter.

 

-2019 blir forhåpentligvis også et godt år. Vi har hatt et rekordstort forhåndssalg av båter denne vinteren. Over 50 båter solgt i vinter og trenden er at folk kjøper litt større båter 6-9 meter med store påhengsmotorer – halvdelen av de forhåndsolgte båtene er med påhengsmotor fra 300 HK og større.

 

 

Sjøen for alle

Venter storinnrykk på årets båtmesse Sjøen for alle

20-24 mars arrangeres Norges største innendørs båtmesse på Lillestrøm, Sjøen for alle. På årets messe blir publikum presentert for over 300 båter med flere verdenspremierer. I de 30000 kvadratmeter store innendørs messehallene stilles det også ut motorer, utstyr og elektronikk samt at deltagerne får tilgang til en rekke arrangement og opplevelser.

-I fjor nærmest eksploderte båtinteressen i hele landet på grunn av den varme sommeren. Årets båtmesse ble fulltegnet allerede før jul, og pågangen har vært overveldende. Derfor har vi store forventninger til årets båtsesong, og ikke minst til Sjøen for alle, sier Leif Bergaas i Norboat.

For mer informasjon kontakt:

Leif Bergaas, daglig leder. Telefon: +47 900 17 900.

E-postadresse: bergaas@norboat.no