BÅTBRANSJEFORBUNDET I NORGE

Tips til deg som har båt

Velg alltid et Norboat autorisert verksted

Når du har båt er det viktig å sørge for at alt er i orden. En god start kan være å legge turen innom et Norboat autorisert verksted.  Finn ditt autoriserte verksted i kartet nederst

Vær trygg på kvaliteten

Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge jobber for at du skal møte en profesjonell og seriøs båtbransje når du trenger hjelp med din fritidsbåt. For å oppnå denne målsetningen har vi etablert autorisasjonsordninger for Plastreparasjonsverksteder, Marinemotorverksteder, Gassinstallasjonsverksteder, Båtmeglere og Båttakserere. Det å benytte deg av en av våre autoriserte medlemmer gir deg økt trygghet og bidrar til økt sikkerhet til sjøs.

Kiil-Sandtangen, et av de autoriserte verkstedene,  har noen gode tips på lur. – For oss som har båter i vinteropplag er den viktigste oppgaven å gjøre kundene ordentlig fornøyde. Alt som er avtalt på høsten ved innlevering skal være gjort – alt fra motorservice til skifte av zink og bytte ut den ødelagte glidelåsen på kalesjen, forteller Terje Kiil, og fortsetter: – En kunde i båtbransjen skal føle seg verdsatt uansett. Det er for eksempel mange som setter pris på at vi går igjennom båten med de på våren og frisker opp i rutiner, som å skru av hovedstrømmen etter bruk. Mye ligger i de små detaljene, forteller han.

Ragnar Ringstad i Fredrikstad er også Norboat-autorisert, og Rino Olsen har et tydelig budskap til båtfolket på denne tiden. – Det viktigste spørsmålet å tenke seg så tidlig som mulig, er om det er feil eller mangler på båt eller motor som ikke ble utbedret etter forrige sesong. Dersom det er det, så vær tidlig ute med å bestille time slik at du slipper venting når sesongen først er i gang, forteller han.

Som motorforhandler ser han spesielt en gjennomgående feil som kan få utslag. – Har båten drev ser vi ofte at det blir stående på båten gjennom vinteren. Her er det da rom for følgeskader relatert til vann i drev eller belg. Det kan med andre ord være smart å ta en inspeksjon av båten så tidlig som mulig, og kontakte et Norboat-autorisert verksted for å få booket time, sier han.

Hos Framnæs Marine i Sandefjord mener Alf Oddvar Teige at folk generelt er flinke til å passe på båtene sine, men at det likevel er en gjenganger – vedlikehold av batteripakkene. – Disse tappes gjerne for strøm i løpet av vinteren og fryser i stykker. Videre er det viktig å sjekke over motor og eventuelt gir og drev om det er noen skader, tæring eller lekkasjer, tipser han.


Her finner du våre autoriserte medlemmer!