BÅTBRANSJEFORBUNDET I NORGE

En samlet båtbransje tar ansvar

En samlet båtbransje tar ansvar

12.03.2020

Båtbransjen følger anbefalinger og bidrar til å redusere smittefare knyttet til Covid-19 viruset i den krevende tiden vi nå går i møte.

Båtmessene avlyst

Norges Varemesse, i samråd med Kommunelegen, besluttet tirsdag 10.mars å avlyse Sjøen for Alle. Norges Varemesse har i første omgang avlyst alle arrangementer ut april som følge av den krevende situasjonen knyttet til Covid-19 pandemien.

Onsdag 11.mars fikk Norboat beskjed fra Heitmann Marin at de avlyser sitt planlagte arrangement i Drøbak 14.-22.mars, og Leangbukta Maritime Senter informerte om at de også avlyser sitt arrangementet i samme periode.

En samlet båtbransje ønsker ikke å være ansvarlige for å skape en plattform der ansatte og kunder kan smittes. Derfor iverksettes det tiltak knyttet til rengjøring og personlig hygiene står i høyfokus.

-Alle må bidra i denne krevende tiden. Dette er den viktigste nasjonale dugnaden vi har hatt i senere tid, og alle er tjent med å ta rådene fra Folkehelseinstituttet og Regjeringen på alvor. Vi følger spent med på den videre utviklingen av pandemien som nå sprer seg og oppfordrer samtlige av våre medlemsbedrifter til å iverksette hensiktsmessige tiltak fortløpende, sier Leif Bergaas, Daglig leder i Norboat. 

Konsekvensene

Båtmessen Alt for Sjön, i Stockholm, meldte i går at messen som egentlig skulle vare til og med 15.mars stenger tidlig. Kl 1900 onsdag 11.mars gikk dørene igjen for en båtmesse som allerede hadde opplevd over 20% nedgang i besøkende. 

2020 startet med positive trender, hvor båtmessene i både Gøteborg og Helsinki rapporterte økning i antall besøkende og gode salg på messene.

Planlagte, større arrangementer bør avlyses!

Årets Sjøen for Alle lå an til å bli en fantastisk messe! I år kunne messen by på flere store båter, flere båter totalt, flere kvadratmeter utstilling og alle forventet en stor oppgang i antall besøkende. 

Norboat venter derfor i spenning på hvilke ringvirkninger og konsekvenser Covid-19 pandemien vil bringe for den norske båtbransjen, nå som vårens båtmesser i både inn og utland avlyses.