BÅTBRANSJEFORBUNDET I NORGE

Ny APP fra Kystverket viser fartsgrensene til sjøs

Ny APP fra Kystverket viser fartsgrensene til sjøs

19.06.2020

Kystverket har nylig lansert en ny APP som gjør det enklere å overholde fartsgrensene til sjøs. 

APP

Det er foreløpig ikke standardiserte fartsgrenser på sjøen, og den nye appen gjør det lettere for båtbrukere å gjøre seg kjent med hvilke fartsgrenser som er gjeldende i det området de befinner seg i.

Den nye appen er nedlastbar både for IOS og Androide systemer, og Kystverket har jobbet i 12 mnd'er med å utarbeide APP'en. 

Norboat og flere andre jobber for at det skal bli standardiserte fartsgrenser på sjøen, slik at båtbrukerne slipper å forholde seg til ulike regelverk når de krysser kommunegrensene. Inntil videre er dette arbeidet ikke ferdigstilt, og Norboat ser derfor stor nytteverdi i Kystverkets nylanserte APP. 

-Vi håper dette gjør det lettere for båtbrukerne å overholde lokale fartsforskrifter sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat.

Vis aktsomhet

Det er fort gjort å bli uoppmerksom når man skal fikle med mobiltelefonen mens man kjører båt. Norboat slår derfor et slag for å huske på å løfte blikket og vise aktsomhet når man skal bruke APP'en. -Båten flytter seg langt på kort tid når man farer av sted i 30 knop

 

 

Appen kan lastes ned her:

Last ned appen for Android i Google Play

Last ned appen for IOS i App Store