BÅTBRANSJEFORBUNDET I NORGE

Pressemelding fra Flak

Pressemelding fra Flak

14.10.2020

Svenske Nautec AB, norske Flak AS og danske Palby Marine A/S går
sammen

Nordens største

Svenske Nautec AB, norske Flak AS og danske Palby Marine A/S går sammen og danner den største og mest komplette marinegrossist gruppen i Norden.

I 2015 innledet Palby og Flak et samarbeid med målsetting å skape synergier og å lære av hverandre. Dette samarbeidet utvides og intensiveres nå, når Nautec kommer til som en ny sterk partner i Sverige.
Spør man de tre virksomhetene, har de stor respekt for hverandres forretninger, og det var derfor en felles vilje til å etablere den nye gruppen.
- Vi har alle et stort båthjerte. Vi har drevet våres virksomheter forskjellig og vi har alle lykkes på hver vår måte, sier Kjetil Flak, som overtok Flak i 1989 sammen med
sine søsken, og fra 2014 har drevet sammen med Trygve Reinertsen.


Nautec skilte i 2019 ut webshopen med direkte salg til sluttkunder. Det ble da tydelig for de tre virksomhetene at de var like og alle fokuserte som grossister.
- Den nye gruppen gir oss mulighet til å tilby våre kunder enda flere merkevarer til konkurransedyktige priser, sier Peter Schmidt Helbirk, direktør i Nautec.
Få båter er like og det kreves derfor stor produktbredde og kompetanse hos grossistene. Nettopp her har de tre partnerne vært sentrale i hvert sitt land i tiår.Mange års erfaring, kunnskapsrike medarbeidere og store lager med båtutstyr som forhandlere, verksteder og båtbyggere har enkel og effektiv tilgang til har gitt
suksessen.


-Sammen kan vi bli enda bedre. Vi vil fortsatt ha fullt fokus på våre kunder og våre leveranser og med den nye gruppens samlede styrke kan vi ytterligere forbedre våre innkjøp og vår logistikk, sier Peter Helleskov, direktør i Palby.

Alle tre selskap vil fortsette som selvstendige virksomheter under deres respektive navn, og medarbeiderne vil fortsette deres arbeid som før, men eierskapet er per 1. oktober 2020 samlet i Nautec Holding A/S.


- Vi skal fortsette vårt arbeid med å styrke vårt tilbud og den interne driften. Det blir mye arbeid, men først og fremst store fordeler når vi nå går inn i denne gruppen sier Trygve Reinertsen, direktør i Flak.

-For ytterligere informasjon kontakt:


Peter Helleskov, COO Nautec Holding A/S og direktør Palby Marine A/S (+45 21789464 / ph@palby.dk)


Trygve Reinertsen, CEO Flak AS, (+47 905 040 50 / trygve@flak.no)


Kjetil Flak, Flak AS, (+479756 1810 / kjetil@flak.no)


Peter Schmidt Helbirk, MD Nautec AB, (+45 40264686 / psh@nautec.dk)


Carsten Normann, CEO Nautec Holding A/S (+45 21654084 / cn@nautec.dk)