BÅTBRANSJEFORBUNDET I NORGE

Tøff start for Båtmessene

Tøff start på året for Båtmessene

12.01.2022

Avlysninger i inn og utland

Covid-implikasjoner

Båtbransjen er en av de bransjene som har fått minst negative effekter som følge av den verdensomspennende Korona pandemien. Det samme kan man dessverre ikke si om båtmessene. I to år har båtmesser i inn- og utland blitt avlyst, utsatt og kansellert, som en direkte konsekvens av restriksjoner på publikumsantall, avstandskrav og andre påbud. 

Mange trodde at vi i 2022 endelig skulle få oppleve de store båtmessene igjen, men slik ser det ikke ut til å bli de første månedene. 

Boot 2022 - verdens største innendørs båtmesse som var planlagt arrangert i Düsseldorf i slutten av januar er nylig blitt annonsert avlyst. Det samme gjelder for Båtmässan i Gøteborg.

Vene, båtmessen i Helsinki er utsatt til 2023.

Halifax International Boat Show i Canada er utsatt, og Nautisme Quebec er avlyst. 

Norboats egen Sjøen for Alle, som arrangereres på Nova Expo (tidligere navn Norges Varemesse) på Lillestrøm i slutten av mars ble avlyst allerede før jul. 

-I media leser vi om en nedgang i antall sykehusinlagte koronapasienter, selv om smittetallene i seg selv aldri har vært høyere. Dette lover godt for fremtiden, ved at kanskje pandemien nå avtar i alvorlighet, sier Christian Broch Korsbøen, event manager i Norboat. -Norboat planlegger å kunne gjennomføre Båter i Sjøen som vanlig i september, og krysser fingre for en normalisering av samfunnet innen den tid.

Det blir ny båtsommer

Det er all grunn til å forvente at det blir mange båtfolk på sjøen langs Norges langstrakte kyst også i 2022. Det har vært en stor rekruttering til båtlivet de siste to årene, og de fleste forhandlerne har solgt seg tomme begge år. 

Ettervirkningene av Koronapandemien er blant annet leveringsutfordringer, så oppfordringen til båtfolket som er på jakt etter ny båt er å være tidlig ute. Ta kontakt med din lokale forhandler allerede i dag for å sikre deg din nye drømmebåt. 

Norboat har oversikten over bransjens båter til salgs via Finn.no. Ta like gjerne turen inn her allerede for å begynne sonderingene, slik at du er litt forberedt når du kontakter forhandler:

FINN DRØMMEBÅTEN HER