BÅTBRANSJEFORBUNDET I NORGE

Båtbransjens store nye fagkonferanse

MARENA 2023

27.09.2022

MARENA 2023 - Båtbransjens store nye fagkonferanse!

Faglig møteplass

Norboat tenker nytt og legger nå til rette for en ny, faglig møteplass for fritidsbåtbransjen. Bransjens medlemsbedrifter og deres ansatte har stort utbytte av å møtes og utveksle erfaringer. Marena legger opp til nettopp dette, men i tillegg blir det et stort fagprogram fra scenen. 

Marena er en sammensetning av ordene Maritim og Arena, og det er akkurat det vi ønsker at denne konferansen skal være. Konferansen skal være en arena hvor vi deler og tilegner oss ny kunnskap, diskuterer sentrale temaer og blir inspirert. Vi inviterer eksterne foredragsholdere som vil snakke om tiden vi er i og hvordan de ser markedet og økonomien fremover. I tillegg skal vi samles til en hyggelig kveld med middag, prisutdeling og fest.

Norboats målsetning er at Marena skal bli en fast, årlig konferanse og legger opp til at samtlige som deltar på Marena 2023 vil ønske å delta hvert år fremover. 

Konferansen er åpen for alle som ønsker å delta, trykk på bildet under for å melde deg på. 

Kjente navn på scenen

Programmet er ikke ferdig spikret enda, så følg med på Marenas egen infoside. men vi kan lokke med noen godbiter allerede nå:

Øyvind Loven, kjent fra Morgenklubben med Loven & Co, som standupkomiker m.v. er Marenas egen konfransier gjennom fagprogrammet, og du møter ham også på scenen om kvelden. Ja, jeg er en båtnerd. Kan navnet på de fleste båttyper, vet stadig hvilken båt jeg skal ha neste gang. Vet hva slags jeg skal ha når jeg blir voksen…

Göran Adlén Trendanalytiker. Siden 2002 har han gitt ut en årlig trendrapport. Göran har skrevet flere bøker, blant annet årets lederskapsbok i 2005, Framtiden är inte vad den brukade vara. Göran er en entreprenør og skaper som elsker framtiden, kule kreative idéer og alt nytt som skjer.Foredragene til Göran handler om trender, kommunikasjon, varemerker, lederskap og inspirerer alt fra små grupper til tusentalls personer ved store arrangement.Ifølge Göran finnes det tre ord som er viktige om man skal lykkes: Våga, Älska, Spring!

Terje Dahlgren, Forretningsutvikler Motor, FINN.no. Det finnes ingen i Norge som har mer- eller bedre tall og data om båtmarkedet og de potensielle kundene enn FINN.no. Det finnes heller ingen som er bedre til å presentere dem enn Terje Dahlgren. I 2013 byttet Terje beite fra Aftenposten til FINN.no hvor han skulle jobbe som selger av rubrikkannonser og reklame til bilbransjen – en rolle han endte opp med å tolke på sin helt egen måte. Han er godt kjent i hele bilbransjen for sitt brennende engasjement og sine entusiastiske foredrag, basert på dypdykk i FINN data, med hensikt å gjøre Norske bilforhandlere bedre på bilannonsering. Terje har vært land og strand på forhandlersamlinger og det har tidvis vært ventelister for å få han på besøk. Han har også vært fast inventar på ledermøter hos Bilia i en lang periode. Marena har vært heldige og klart å stjele han fra bilbransjen en hel dag og vi gleder oss til å høre hva han kan fortelle om båtmarkedet og båtkundene. Frem med notatblokken, folkens!

Jan Hugo Svendsen Daglig Leder, Bil i Nord AS. Felles for bil- og båtmarkedet i Norge er et stort bruktmarked. Hovedforskjellen på de to er at bilbransjen har majoriteten av bruktmarkedet, mens nær 80% av de brukte båtene selges i privatmarkedet. Jan Hugo Svendsen kommer til Marena for å fortelle oss historien om Nord Norges største privateide bilkonsern og hvordan de la en strategi om å ta grep om bruktbilmarkedet. Han vil fortelle oss om veien til mål og hvilke avgjørende valg som ble tatt på denne veien. Resultatet av det hele snakker for seg selv; denne satsningen alene økte bunnlinjen til Bil i Nord med flere titalls millioner. Bil i Nord består av 9 avdelinger om omsatte for 1,8 milliarder kroner i 2021. Samme år solgte de hele 4200 biler. Og – hvis du lurer på om Jan Hugo er en ekte båtmann så kan vi fortelle at han bor i Svolvær og kjøpte seg en Goldfish i Son ... og nei, den ble ikke transportert opp med lastebil – han kjørte den selvsagt hjem selv!

Programmet blir publisert fortløpende på Marenas egen side