BÅTBRANSJEFORBUNDET I NORGE

Pangåpning for Marena

Pangåpning for Marena

07.02.2023

Båtbransjens nye, store fagkonferanse

Stor suksess

Norboat, -Båtbransjeforbundet i Norge gjennomførte torsdag den 2.februar 2023 den første av mange Marena konferanser. Det er første gang på mange år at nærmere 200 båtbransjefolk var samlet for å delta på fagseminar. Med Øyvind Loven som konfransier ble deltagerne loset gjennom en hel dag med mange faglige temaer og en god dose underholdning på kvelden. 

På dagtid fikk båtbransjen høre foredrag med markeds- og kundeinnsikt, om det å bygge et vinnerlag og en vinnerkultur, muligheter i bruktmarkedet og mye mer. I tillegg fikk de se flere av de etablerte motorprodusentene i paneldebatt med nykommeren Evoy om fremtidens båtliv. Kvelden bød på et fullspekket program med humor, utdeling av seks priser, musikkinnslag og tre retters middag.

Mats Askheim Hjørnevik fra Frydenbø Boats deltok på Marena konferansen, hvor han også ble kåret av juryen til "Årets markedsfører". Han er godt fornøyd med konferansen: -Marena 2023 var en veldig hyggelig opplevelse, hvor jeg opplevde et faglig sterkt program og engasjerende innhold. Jeg synes konferansen lyktes med et program som satt søkelyset på både makrotrender, kundereise, lagbygging og kontinuerlig forbedring. Dette gjorde at Marena ble en flott arena, både for faglig påfyll samt muligheten til å treffe bransjekollegaer, sier Hjørnevik.

 

Kommet for å bli

I etterkant av arrangementet er det liten tvil om at Norboat og bransjen, er godt fornøyd med konferansen og at Marena har kommet for å bli, om man skal tro arrangøren: - Tilbakemeldingene vi har fått i dagene etter arrangementet har vært rørende, rett og slett. Vi har følt en stund at bransjen, med alt som skjer og alle endringer vi står i, trenger en solid faglig møteplass og etter mye arbeid ble svaret på dette Marena. Vi har gjort vårt aller beste, som vi alltid gjør for båtbransjen, men ante jo ikke hvordan mottakelsen ville bli – spesielt med tanke på at jeg vet at det var en del skeptikere som tok turen til Fornebu. Hadde vi stått klare med påmeldingsskjema til neste konferanse ved utsjekk på fredagen tror jeg vi hadde fått 100%, sier Magnus Frøshaug Ryhjell, Daglig leder i Norboat

Marena konferansen på Fornebu var også sammensatt av flere ulike elementer som Ryhjell mener er viktig: - Kombinasjonen av et faglig program fordelt på flere ulike bolker, med god tid til diskusjon med bransjekolleger, siden vi er sammen i over et døgn er viktig. Jeg mener bestemt at veldig mye av verdien skapes nettopp her – gjennom å diskutere det man får høre fra scenen med andre fra samme bransje, gjennom hele dagen. Det gir også en helt ny dimensjon å diskutere litt med andre mennesker enn de du jobber sammen med hver dag. Så tror jeg også det bidrar til en god og helhetlig opplevelse at vi runder av dagen med en festmiddag med prisutdeling, slik som vi gjorde. Da får man en ekstra mulighet til å hygge seg sammen og å bygge relasjoner og knytte bekjentskaper i en mer uformell setting, avslutter Ryhjell.


Årets prisvinnere på Marena

Norboat gratulerer alle vinnere og håper prisen er med på å motivere til ytterligere arbeid for båt, båtliv og båtbransje

Blå Ildsjel ble tildelt Geir Søraker, fra Ertec. Geir er en pådriver og veldig engasjert i hele den norske båtbransjen

Et Blåere Hav ble tildelt Kambo Marina, for deres innsats med å rydde fjorden, fjerne og destruere båtvrak. 

Innovasjonsprisen Båt ble tildelt Evoy med sin fremdriftsløsning i Goldfish X9 electric

Innovasjonsprisen Utstyr og Tjeneste ble tildelt Sleipner, for sine nye elektriske Vector Fins stabilisatorer 

Årets Rekrutterer ble tildelt Bildøy Båt og Motor for sin store innsats for rekruttering til båtbransjen og især til motormekanikerfaget

Årets Markedsfører ble tildelt Mats Hjørnevik i Frydenbø Boats for å være en markedsfører av høy klasse som leder an i bransjen.