Realiser båtdrømmen

Realiser båtdrømmen

Dagen i dag kan være den første dagen i ditt nye båtliv! 

Drømmebåten

Hvilken båt skal jeg velge, hvordan finner jeg drømmebåten – hvor skal den kjøpes, og hvordan gjør jeg et sikkert båtkjøp? Her deler et knippe Norboat-forhandlere sine beste tips!

Båtbransjeforbundet Norboat representerer den norske fritidsbåtbransjen og jobber aktivt for best mulige rammebetingelser for både bransjen og båtlivet. Bransjeforbundets medlemmer står klare for å gjøre ditt båtliv tryggere, hyggeligere og bedre. Vi har spurt et utvalg av våre båtforhandlerne hvilke tips de kan gi deg på veien til et vellykket båtkjøp. Men først – husk å se etter Norboat-medlemskap – det gir stor trygghet for deg som kjøper.

 

Ørjan Wollertsen, Nautic Norway

(Fairline, Windy, Nimbus, Paragon, Elan)

 

Det er viktig å finne den rette båttype til det bruket du selv ser for deg. Besøk derfor båtmesser for å få nødvendig oversikt på båtstørrelser, typer og priser. Tenk budsjett på både kjøp, drift og vedlikehold. Sist, men ikke minst – ved kjøp av båt er det viktig å bruke hjertet! Ikke la fornuften styre for mye av valget, fornuft stopper de fleste drømmer. Båt er livskvalitet!

Harald Korn, Giramar

(Beneteau, Sea Ray, XO, Explorer)

Still deg selv et antall spørsmål om hva som virkelig betyr noe for deg i ditt båthold – og lytt godt til svarene du selv gir. Det kan være om bruken primært er lengre ferieopphold, hvilket fartsområde du ser for deg og hvis du er ute etter seilbåt – om den skal benyttes til regatta, tur eller begge deler.

Anders Topland, Grimstad Bådsenter

(Yamarin, Buster, Ibiza, Axopar, Grand, Pioner)

Tenk på hva du skal bruke båten til! Skal du for eksempel kjøre fra Arendal til Lillesand bør den ha litt høyt fribord og gjerne to skjermer. Skal du bruke båten i lokal skjærgård kan du velge en mer åpen variant. Skal båten brukes til litt overnatting, men mest dagsturer, bør den være lett å manøvrere og ikke for stor.

Aslak Vardenær, MarineTeam

(Nordkapp, Jeanneau, Viknes, XO)

Du får ikke den perfekte båt som dekker alle behov. Gjør en behovsanalyse for egen båtbruk og velg båt etter den antatt daglige bruken, ikke den ene turen som blir sånn eller sånn. Velg en seriøs båtforhandler i ditt nærområde. Det vil du sette pris på den dagen du trenger hjelp. Få komplette skriftlige tilbud, så vet du at du sammenligner epler og epler. En rimelig båt, blir ofte like dyr når ekstrautstyret er lagt til.

Tenk langsiktig, kjøp en båt utstyrt «slik alle vil ha den». Båten skal selges en gang. Ikke vent til sommerferien. Forhandlerne har mye bedre tid til god rådgivning i vinterhalvåret!


Messemagasinet Sjøen for Alle 2020

Messetilbud fra Sjøen for Alle

Selv om messen måtte avlyses pga Covid-19 pandemien finner du masse gode messetilbud fra utstillerne her:

Finn din neste båt fra en av Norboats bedrifter

Her finner du Finn.no annonser fra Norboats bedrifter