BÅTBRANSJEFORBUNDET I NORGE

BOOT 2019

BOOT 2020

21.01.2020

Verdens største innendørs båtmesse BOOT i Düsseldorf er i full gang. 

Norsk Båtbransje godt synlig. 

Verdens største båtmesse har åpnet dørene, og norsk båtbransje er godt synlig:

Under åpningshelgen vant Silver Tiger DCz «Power Boat of the year» i klassen opp til 8 meter. Dette er et design fra Bård Eker og Eker Design.
Juryens begrunnelse er som følger: «Dette er en båt som både er trygg for alle ombord, har gode kjøreegenskaper og at den også har en hyggelig pris.»

Åpningsdagen startet med avduking av verdenspremieren Windy 37 Shamal. Nyheten er et samarbeid mellom Windy og yachtdesigner Espen Øino, og ble avduket til stor begeistring blant de oppmøtte.

Eker kan i løpet av Boot stikke av med enda en pris, Hydrolift X-26 S er nominert i klassen Sportsbåt og Rib under «Motor Boat Award».
Her er også Marex 360 CC nominert i klassen Sportscruiser opp til 40 fot. Disse prisene deles ut allerede i kveld og vi krysser fingrene for nok en norsk festaften.

Det tyske båtbransjeforbundet er positive for det kommende året. De melder om at Boot aldri før har hatt flere utstillere, mer enn 2000.


Økonomien i bransjen er god etter mange år med vekst i salget. En av trendene i Europa, som vi også opplever i Norge, er at større båter selger bedre enn tidligere.